Bucatarie Spaniola

Calamari umpluti cu somon afumat

Calamari umpluti cu somon afumat

Reteta din bucataria spaniola pentru 4 portii 

Ingrediente: 4 calamari, 150g somon afumat, 50g de orez, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 cescuta de vin alb, 50g unt, 1 lamaie, oregano, rozmarin, ulei de masline, piper.

Calamarii se spala bine in apa rece, dupa care se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant de hartie. Orezul se pune la fiert separat. Morcovii se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se pun la foc mic ceapa cu morcovii. Se acopera tigaia pentru ca legumele sa se inabuse.
citeste mai mult...
Crap spaniol

Crap spaniol

Reteta spaniola pentru 4 persoane

Ingrediente: 1 kg de crap proaspat, 6-7 cepe, 5 linguri ulei de masline, 150g de masline, 3-4 castraveciori in otet, 1 foaie de dafin, 1 lamaie, 150g de masline, sare si piper.

Crapul se curata bine, se spala si se taie bucati.

Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Intr-o craticioara se pune uleiul, se adauga ceapa, sare si piper si din cand in cand cate o lingura de apa pentru a inabusi ceapa. Focul trebuie sa fie mic.

Cand ceapa a fiert suficient se pune o ceasca de apa, bucatiele de crap, maslinele desarate,
citeste mai mult...
Dieta cu iaurt

Dieta cu iaurt

Este o dieta usoara cu ajutorul careia poti slabi 3 kilograme. Dieta se tine 5 zile, timp in care ar fi bine sa faci si 30 de minute de sport seara(mers pe jos, alergare sau orice activitate cardio).

Ziua 1

La trezire se va bea un pahar de apa calduta.

Mic dejun: 300g de iaurt dietetic si o cana cu ceai neindulcit.

Pranz: 300g de iaurt dietetic si o farfurie de supa cu legume.

Ora 17: 300g de iaurt dietetic, o cana de ceai neindulcit si fructe la discretie.

Cina: 300g de iaurt dietetic si o supa cu legume.

Inainte de culcare: 3 prune uscate si o
citeste mai mult...
Oua flamenco

Oua flamenco

Reteta spaniola pentru 4 portii   

Ingrediente: 200g de chorizo, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 2 rosii, 1 ceapa medie tocata, smantana, 4 oua, sare, piper, chili.   Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pregatesc 4 forme(sau patru castronase  termorezistente).


 


Se curata ardeii, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Chorizo se taie cubulete. Rosiile se spala si se taie si ele cubulete. Se pun intr-un castron mare toate cubuletele si se amesteca cu ceapa tocata. Se repartizeaza amestecul in 4 forme mici unse. Se adauga in fiecare forma cate o
citeste mai mult...
Paste cu sos de chorizzo si rosii

Paste cu sos de chorizzo si rosii

Reteta spaniola pentru 2 persoane

 

Ingrediente: 200g de chorizzo(carnati picanti uscati), 200g de rosii din conserva taiate cubulete, 250g de paste, 2 linguri de ulei de masline, 3 linguri de parmezan ras, sare. 



 
Se pune o oala cu apa la fiert. Se adauga 1 lingurita de ulei si una de sare. Se adauga pastele si se fierb timp de 8-10 minute tinand seama de instructiunile de pe punga pastelor. Se scot si se lasa la scurs.
In timp ce fierb pastele pregatim sosul. Chorizzo se taie feliute, iar apoi feliutele se taie in patru. Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri
citeste mai mult...
Ciorba cu kaizer, fasole verde si omleta

Ciorba cu kaizer, fasole verde si omleta

Ingrediente: 1/2kg  de fasole verde conservata, 250g kaizer, 1 pahar smantana, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 cartof, 3 ciuperci, 1 radacina de patrunjel, 1 lingurita de faina, sare, 2 linguri de leustean tocat, 3 oua, zeama de la o lamaie, 1 lingura de patrunjel verde tocat.



Se pune la fiert kaizerul taiat fasiute, ceapa tocata marunt si radacina de patrunjel tocata marunt sau data pe razatoare. Cartoful se curata si se taie cubulete, morcovul se curata si se taie rondele, ciupercile se curata se taie feliute si se adauga in oala. Se fierb legumele 25 de minute. Se adauga fasolea verde rupta
citeste mai mult...
Paste spaniole

Paste spaniole

Timp de preparare: 30 minute
 
Ingrediente: 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, 1 brocolli, 1 conserva de boabe de porumb, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 conserva de mazare, 100g sunca de Praga, 100g crevete congelat, 100g de midii congelate, 400g paste spirale, 50 ml vin alb, 3 linguri de suc de lamaie, sare, piper.
 



 
Intr-o oala se pun 3 l de apa la fiert. Se pune o lingurita de sare si cateva picaturi de ulei. Cand apa fierbe se adauga pastele si respecta timpul de fierbere inscris pe ambalaj. Dupa ce
citeste mai mult...
Tortilla de patatas(omleta spaniola)

Tortilla de patatas(omleta spaniola)

Ingrediente: 6 oua, 2 linguri cu ulei de masline, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 cartofi, sare, piper.
 
Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se calesc in 3 linguri de ulei, dupa care se scot din tigaie cu o spumiera, scurgandu-se foarte bine.



 
 
 
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se fierb cateva minute. Cand cartofii sunt gata, se bat ouale, dupa care se incorporeaza, ceapa calita si cartofii scursi de apa. Se potriveste de sare si piper.
Uleiul ramas de la ceapa calita se incinge si se toarna compozitia. Se lasa sa se rumeneasca si
citeste mai mult...
Gazpacho

Gazpacho

Ingrediente: 1 kg de rosii coapte bine, 1 castravete, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 ardei gras verde, 5 linguri de ulei, 2 linguri de suc de lamaie, 200ml de apa fiarta si racita, piper, sare,1 felie de paine.
 



 
 
 
 
Se spala legumele. Rosiile se spala, se indeparteaza pielitele si semintele si se taie cubulete. Castravetele se taie si el cubulete. Ceapa se toaca marunt. Usturoiul se piseaza. Ardeiul gras, se curata de seminte si se taie si el marunt.
Intr-un blender se pun painea inmuiata cu apa si stoarsa, legumele taiate, uleiul, apa, sare si piper. Se mixeaza foarte bine.
citeste mai mult...
Paella cu pui

Paella cu pui

Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 lingurita sofran, 4 cani de apa, 3 piepti de pui dezosati, 1/2 ardei iute, 1/2 lingurita de sare, 320g de orez, 250g fasole verde congelata, 1 ardei rosu, 2 linguri de bulion, 1 cutie scoici(250g), 1 pachet fructe de mare(200g), felii de lamaie.



 
Intr-o cratita mare si adanca(ca sa aiba loc orezul sa fiarba), se incalzesc 2 linguri de ulei. Se toaca ceapa, si usturoiul si se adauga in cratita. Se prajesc cateva minute si se adauga orezul si apa, sofranul si
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.