Pulpa de miel cu masline

4556 afisari | 17 Aprilie 2011
Mihaela
 
Pulpa de miel cu masline 1
Reteta cu carne de miel pentru 4 portii

Ingrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura de ceapa verde, 1 mocov mare, ½ legatura de telina verde, 150g rosii uscate in ulei, 1 ceasca de vin alb, 150g de masline asortate(verzi si negre), sare si piper.
 

Se incinge cuptorul la 220 grade si se lasa un vas termorezistent inauntru. Pulpa de miel se spala si se curata de grasime. Se cresteaza in partea de sus din loc in loc. Se freaca carnea de miel cu ulei de masline, sare si piper si se aseaza in vasul incalzit cu partea crestata in jos. Se coace in cuptor timp de 20 de minute dupa care se reduce focul la 200 grade si se mai lasa in cuptor 60 de minute. Cand incepe sa se rumeneasca se incepe stropirea ei din cand in cand cu supa.Telina si ceapa se spala, se curata si se taie bucati. Morcovul se taie ronele. Se lasa la scurs conserva de rosii si se scot rosiile si se taie in jumatati. Se condimenteaza legumele si se adauga toate in tava impreuna cu ½ din cantitatea de vin, cu cca. 15 de minute inainte ca friptura sa fie gata.

Se scoate pulpa de miel din tava, se acopera si se lasa 15 minute. Se adauga la legume restul de vin si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi maslinele si se opreste focul. Pulpa de miel se serveste calda alaturi de sosul de legume cu masline.

 


 
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...

Drob de miel cu chip de iepuras

Drob de miel cu chip de iepuras

Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...

Stufat de miel

Stufat de miel

Reteta cu carne de miel pentru 6 portii Ingrediente: 2 kg de carne de miel cu tot cu os, 15 legaturi de ceapa verde, ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

871F8
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.