Polipii nazali la copii

33346 afisari | 21 Octombrie 2009
Iulia
 
Polipii nazali la copii 1
Ce sunt polipii? Polipii sau vegetatiile adenoide sunt de fapt niste prelungiri ale mucoasei ce captuseste cavitatea nazala si sinusurile paranazale. Daca sunt mariti, polipii vor impiedica respiratia. Copiii care au polipi, respira cu gurita deschisa, lucru care ii va face mult mai sensibili la raceli.

Polipii inchid legatura dintre faringe si urechea mijlocie, lucru care provoaca tulburari respiratorii si impiedica scurgerea secretiilor nazale astfel determinand tulburari de auz si uneori otita. Copiii care au polipi nu se odihnesc prea bine noaptea, sforaie si din acest motiv dorm rau.

Atentie! Daca ajung la dimensiuni foarte mari, polipii pot determina deformari la nivelul oaselor nasului, dar si la nivelul altor oase ale fetei.

Cum recunoastem polipii?

Copiii cu polipi au de obicei un guturai cronic si o voce ragusita si nazala.

Din cauza sforaitului nu se odihnesc prea bine noaptea si se trezesc de multe ori.

In timpul zilei sunt de cele mai multe ori prost dispusi, plangaciosi si obositi.

Au dureri de cap.

Au secretii nazale aproape tot timpul.

Datorita faptului ca trebuie sa respire pe gura, li se usuca gatul si sunt mai sensibili la germenii patogeni.

Copiii cu polipi racesc mult mai frecvent decat ceilalti copii.

Consultul medicului este obligatoriu.

Copiii care au polipi, imbonavindu-se foarte des merg aproape regulat la medic. Incercati sa discutati cu medicul copilului daca este suficient un tratament sau este necesar sa scoateti polipii copilului. In zilele noastre acest lucru se rezolva mult mai simplu decat in trecut. Se face o operatie ambulatorie de rutina.

Intr-un procent de 50% cazurile de polipi operati recidiveaza. Asa ca este imperios necesar sa se mearga cu copilul la control in mod repetat.

Atentie! Este absolut normal ca polipii sau amigdalele copilului sanatos sa fie mari intre varsta de 3 ani si varsta de 9 ani. Abia mai tarziu vor deveni mai mici.


Tratamentul polipilor

Tratamentul consta intr-o curatare foarte buna a nasului de secretii si spalaturi cu solutii speciale din farmacie, inhalatii, tratament cu antiinflamatoare iar in unele cazuri cu antibiotic. Foarte important este de intarit in aceasta perioada imunitatea copilului.

 
Concluzie! Daca, copilul este tot timpul racit si ii curge nasul, daca doarme cu gurita deschisa si sforaie, daca il doare capul, este foarte  posibil sa aiba polipii inflamati. Asa ca, fuguta la medic!

 
Alte articole din SANATATEA COPILULUI
Tusea la copii

Tusea la copii

Intalnim mai multe situatii pentru care un copil tuseste. De regula, tusea ca si febra este doar un mecanism de aparare al organismului care a ...

Cand febra e mare...

Cand febra e mare...

Febra este un mijloc natural de aparare si arata faptul ca organismul reactioneaza bine si incearca sa lupte impotriva unei infectii. Ins ...

Rotavirusul

Rotavirusul

Inceputul infectiei, seamana cu o viroza respiratorie datorita febrei ridicate, cu o faringo- amigdalita, cu o rinita sau cu o otita medie. Du ...

Varsaturile la copii

Varsaturile la copii

Varsaturile se intalnesc foarte des la copii. In general stomacul are o reactie la mancare, dar uneori reactioneaza si la virusi ori la bacter ...

COMENTARII:
  • 1. iulia pe 02 Feb 2016 01:11

    nici eu nu am inteles- pe la ce varsta ar trebui monitorizati acesti polipi? Foarte des facem rosu in gat si muci. dar pana acum am tratat mucusorii cu apa de mare desi dureaza mai mult si pentru gat am folosit siropul Prospan si ridichea cu miere.

  • 2. angelaoana pe 17 Feb 2013 15:51

    cum pot sa ami tratez baietelu de 2 ani de polipi

  • 3. mocanu cosmina pe 30 Iunie 2012 19:50

    copilul meu face foarte des rosu in gat medicul mia spus ca -polipii sunt problema a mai trecut cineva prin aceasta situatie oare daca facem operatia nu mai se inbonlaveste va multumesc astept raspuns

  • 4. mioara_ciurea2009 pe 20 Aprilie 2012 16:29

    am un baiat de 14 ani si are doua chisturi arahnoidiene temporo bazale si acum ia mai gasit si polipi nazali si deviatie de sept Mi-a recomandat medicul sa-l operez imi este frica de riscuri si nu stiu ce sa fac Va rog daca stie cineva vriun caz asemanator s-au cum sa procedez va multumesc

  • 5. miky200807 pe 26 Mai 2011 15:28

    va multumesc
    pt sfaturiele date

  • 6. miky200807 pe 26 Mai 2011 15:25

    acest tratament il aplic acum dar mi s-a spus ca trebuie operat

  • 7. Corinuta pe 24 Mai 2011 18:45

    Copiii trebuie operati de polipi dupa varsta de 7 ani. Pana la acesta varsta vegetatia(polipii), se reface. Ca perioada, se spune ca operatia trebuie facuta primavara sau toamna(sa nu fie nici prea cald, dar nici prea frig) dupa ce se scutura plopii, pentru a evita posibilele alergii.
    Dupa operatie este foarte benefica o cura cu aerosoli(mers la mare).

  • 8. Doinita pe 24 Mai 2011 18:30

    Miki, cei mai buni medici ORL-isti se pare ca sunt la spitalul Budimex, in special, Dr. Ursuleanu si Dr. Dan Gheorghe. Ei au multe operatii de polipi reusite.

  • 9. Mihaela01 pe 24 Mai 2011 17:52

    Eu stiu asa: ca pana la 1 an polipii copiilor sunt polipi fiziologici si micutii nu trebuie operati si ca cel mai bine este sa fie operati dupa varsta de 3 ani. Operatii s-au facut si la 2 ani si nu au fost probleme. In alta ordine de idei, pentru ca exista riscul de sangerare, trebuie facute inainte de operatia de polipi sau amigdalita un set de analize pentru a putea vedea timpii de coagulare(cat de rapid se coaguleaza sangele).Sanatate va doresc!

  • 10. miky200807 pe 24 Mai 2011 15:17

    perioada in care se pot opera polipii la copii si la ce varsta ? va rog sa raspundeti este urgent . va multumesc

  • 11. MagdaJianu pe 12 Aprilie 2011 19:56

    Am auzit ca rezultate foarte bune in tratamentul polipilor ar da uleiul de catina picaturi. Se pun cate doua picaturi de ulei in fiecare nara seara inainte de culcare timp de doua saptamani. Se fac 10 zile pauza si se reia tratamentul.

COMENTARIUL TAU

67E56
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.