Negresa de post I

31640 afisari | 18 Iulie 2010
Mihaela
 
Negresa de post I 1
Ingrediente: 1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.

Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.

Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata. Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.

Este o prajitura de post delicioasa si foarte usor de preparat.


Cite┼čte mai multe despre: negresa de post,   blat,   prajitura,   prajitura de post,   glazura de ciocolata
 
Alte articole din RETETE DE POST
Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Tort de post cu crema de cocos si crema de ciocolata

Ingrediente: Blat : 200g faina alba, 1 lingurita de praf de copt, 3 linguri de cacao, 60ml de ulei, 20 ...

Prajitura de post cu mere si scortisoara

Prajitura de post cu mere si scortisoara

Reteta prajitura de post pentru 10 portiiIngrediente: 200g de faina alba, 600g de mere, 100g zahar brun facut pudra, 100g mar ...

Gogosi de post cu portocale

Gogosi de post cu portocale

Reteta de post pentru 12 portiiIngrediente: 2 cani de faina alba 000, 15g de drojdie proaspata, sucul stors de la o portocala, coa ...

Praz turcesc

Praz turcesc

Reteta de post cu praz pentru 6 portiiIngrediente: 1 kg de praz(tulpini subtiri), 7 linguri ulei de masline , 150g masline fa ...

COMENTARII:
  • 1. SIMONA pe 21 Mai 2013 18:29

    reteta este perfecta,mie personal imi place negresa si fara glazura dar reteta este oricum super,cantitatile sunt perfecte

  • 2. ungureanu alina pe 07 Martie 2012 15:18

    este super negreasa asta,felicitari persoanei care a postato.

  • 3. Mihaela N pe 06 Decembrie 2011 13:45

    Eu cred ca nu a crescut din cauza cuptorului...a focului de la cuptor. Eu bag negresa la la cuptor 180 grade si mai cobor un pic dupa aceea, dar un pic doar. Mie imi iese foarte bine. Eu ultima oara cand am facut-o am pus in ea si niste picaturi de ciocolata de post(cele cu ciocolata neagra de post) si a iesit grozva. Puteti incerca!

  • 4. miky22 pe 06 Decembrie 2011 08:17

    AM FACUT SI EU INTR ADEVAR E FOARTE BUNA DAR NU CRESTE CA IN FOTO..DE CE OARE?IMI IESA CAM IN JUMATE:(

  • 5. Mihaela N pe 05 Decembrie 2011 16:01

    Glazura de ciocolata: 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
    Acestea sunt ingredientele...dar sunt scrise in reteta de mai sus.

  • 6. gina pe 05 Decembrie 2011 14:33

    care sunt ingredientele pentru glazura de ciocolata???

  • 7. mimi pe 25 Noiembrie 2011 17:26

    este foarte buna numai sa o incercati eu am incercato iese buna si cu nuca de cocos in loc de nuca.

  • 8. dgabitzad pe 06 Octombrie 2010 16:46

    Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine - Negresa

  • 9. Ioana A pe 29 Iulie 2010 13:34

    Eu am facut reteta asta de negresa de post si este dementiala. Numai ca eu am facut-o cu apa minerala. Creste foarte bine si este delicioasa. Eu mai tin posturile si am mai incercat si alte retete si alte negrese, dar nici una nu a iesit asa buna. I-am aplicat si glazura negresei si a iesit si aspectuasa. Si reteta de glazura de post e ok. Se face usor si va reuseste sigur. Felicitari celei care a postat-o!

COMENTARIUL TAU

F9D34
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.