Retete cu carne de vita

 Vita in sos de bere

Vita in sos de bere

Reteta cu carne de vita pentru 4 portii. 

Ingrediente: 1kg de carne de vita(de prefera capac), 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 3 morcovi, 3 linguri ulei, 1 lingurita de bulion, 1 lingurita boabe de mustar, 1 cana mare cu supa, 1 cana mare cu bere, 10 ciuperci champignon, 2 foi de dafin, sare, piper.

Cuptorul se incinge la 160 grade. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie felii. Carnea de vita se spala, se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza.

Intr-o cratita se incing doua linguri de ulei si
citeste mai mult...
Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Escalop de vitel cu ciuperci si sos de smantana

Reteta cu carne de vita pentru 6 persoane

Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 500g de ciuperci, 1 lingura de unt, 2 cepe potrivite, 1 lingurita de faina, 1 ceasca de supa de carne(sau apa), 1 ceasca smantana, 1 lingura de verdeata tocata, sare, piper.


Se fac 6 portii din carnea de vitel de la piept. Se spala si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, intr-o lingura de unt. Se curata si se spala ciupercile. Cele mari se taie felii, iar cele micute se lasa intregi. Se adauga peste carnea rumenita si se amesteca cu o lingura de lemn.
citeste mai mult...
Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Parabenii si alte otravuri din produsele cosmetice

Daca pana acum am aflat de cine sa ne ferim in ce priveste alimentatia noastra, iata ca mai nou, am inceput sa fim interesati si de siguranta produselor pe care le folosim pentru ingrijirea pielii. Ultimile cercetari in domeniu arata ca si aceste produse, daca contin anumiti conservanti ne pot declansa boli grave precum cancerul. Sigur ca nu se intampla acest lucru imediat, dar in timp actiunea lor poate fi foarte periculoasa. Din pacate, ii gasim in mai toate produsele. De la produsele de ingrijire pentru bebelusi pana la cremele si lotiunile de tratament.

Parabenii.

Parabenii sunt derivati de acid benzoic si sunt utilizati
citeste mai mult...
Snitel englezesc

Snitel englezesc

Ingrediente: 1 kg de carne de vitel, 1 cana de smantana, 1 ceasca de vin alb, 2 linguri de ulei, 50g de faina, 3 linguri de bulion, 1 foaie de dafin, sare si piper. 
 
Carnea de vitel se spala si se taie felii subtiri. Se absoarbe apa cu un servatel, iar apoi se sareaza fiecare bucata de carne si se pipereaza. Se dau prin faina.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se adauga snitelele. Se rumenesc pe ambele parti, se adauga apoi vinul alb, foaia de dafin si smantana. Se pune si bulionul si se dau snitele la
citeste mai mult...
Pulpa de vita in vin cu sos dulceag

Pulpa de vita in vin cu sos dulceag

Reteta pentru 4 persoane 
Ingrediente: 1,5 kg de pulpa de vita, 3 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ceapa, 2 foi de dafin, 1 cuisor, 2 lingurite boabe de piper, 2 lingurite de cimbru, 3 pahare de vin rosu, 1 pahar de otet de vin rosu, 3 linguri de ulei, 2 lingurite de unt, sare, piper, 1 cana de smantana.



 
 
Morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie bucati. Ceapa se curata si ea si se taie in sferturi. Carnea de vita se spala. Se face o marinata din legumele taiate care se amesteca cu dafinul, cuisorul, boabele de
citeste mai mult...
Vrabioara de vitel

Vrabioara de vitel

 
Ingrediente: 1 kg de vrabioara de vitel, 1 lingura de unt, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de otet balsamic, 1 lingurita de miere, 1 lingura de mustar, 1 varf de cutit de praf de nucsoara, 1 cana de malai, sare, piper.



 
 
Se face un sos din otet balsamic, ulei, miere, nucsoara si putina sare.
Vrabioara se curata de pielite si tendoane, se unge cu mustar si unt si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune pe gratarul incins si se frige pana se patrunde bine si se rumeneste pe toate partile.
citeste mai mult...
Muschi Chateaubriand

Muschi Chateaubriand

Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.
 
Ingrediente: un muschi de vita proaspat, 2 linguri de patrunjel verde tocat, 1 lingurita de unt, sare.



 
 
Muschiul se spala, se curata de pielite, se sterge iar apoi se taie in lungime in trei parti, astfel incat, partea din mijloc sa ramana groasa, iar partile laterale desprinse sa fie foarte subtiri.
Se aseaza toate cele trei bucati asa cum a fost muschiul la inceput, se leaga cu sfoara, si se pune apoi pe un gratar dublu la jar. Gratarul se intoarce
citeste mai mult...
Gulas cu carne de vita

Gulas cu carne de vita

Ingrediente: 1 kg de carne de vita, 3 cepe mari, 1 capatana de usturoi, 2 ardei grasi, 4 linguri cu faina, 2 oua, 4 linguri de bulion, 3 linguri de patrunjel tocat, 1 lingura de cimbru, ulei, sare si piper.
 
Se spala carnea de vita si se taie bucati. Intr-o cratita mare se pune ½ ceasca de ulei, se adauga bucatile de carne si se rumenesc la foc mic. Se completeaza din cand in cand, daca este nevoie, cu apa calda.



 
Dupa ce s-au rumenit bucatile de carne, se scot si se pun pe o farfurie. In uleiul ramas de la
citeste mai mult...
Steak cu sos de mustar si ruccola

Steak cu sos de mustar si ruccola

Timp de preparare: 1 ora
 
Ingrediente: 200g ruccola, 4 filleuri de vita(aprox. 180g), 200g rosii cherry, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 250 ml smantana, 1 lingurita boabe mustar, 4 linguri mustar, 2 linguri ulei, 50 ml de vin alb, 1 lingura de arahide prajite si tocate, 2 linguri de cascaval ras, sare si piper.



 
 
 
Se curata ruccola, se indeparteaza cotoarele, se spala si se usuca. Se spala rosiile si se taie in jumatati, dupa care se amesteca cu ruccola si se adauga arahidele, sare si piper.
Pentru sos, se toaca usturoiul si ceapa si se amesteca cu 200 ml de smantana
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.